Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interpretační seminář III (ON2308320)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2308320 - Interpretační seminář III, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základními cíli předmětu jsou jednak umožnění kontroly nastudovaného repertoáru před publikem, jednak zpětná vazba v podobě hodnocení předvedených výkonů. Doplňkovým programem je setkávání s osobnostmi z oblasti klavírn (houslové)í interpretace a pedagogiky a diskuse s nimi.

Sylabus

Náplní práce je interpretace klavírního (houslového) repertoáru, diskuse o něm, hodnocení a srovnávání nahrávek významných interpretů.

Literatura

Klasická evropská nástrojová literatura 18., 19. a 20. století. Notový materiál. Audionahrávky a videonahrávky interpretačních výkonů. Recenze a kritiky koncertního života v českém i zahraničním tisku. PIJOAN, J. Dějiny umění VII - X. Praha: Odeon 1982. BURLEY-ALLEN, M. Listening. The Forgotten Skill. New York : John Willey, Inc. 1995. ISBN 0-471-01587-3. COVEY, S. First Things: To Live, to Love, to Learn, to Leave a Legacy. Free Press 1996 ISBN 0684802031. SADIE, S., GROVE, G. The New Grove Dictionary of Music and Musicians. Oxford: Macmillan Publishing Company. ISBN 0-0333-23111-2. Výběr houslové literatury od baroka po současnost podle vlastního uvážení studenta.

Požadavky

Každý student je povinen minimálně jednou za akademický rok aktivně vystoupit interpretačně, samozřejmá je účast v diskusi. Zápočet udělován na základě splnění uvedených požadavků.

Garant

PhDr. Vít Gregor, Ph.D.doc. MgA. Marka Perglerová

Vyučující

PhDr. Vít Gregor, Ph.D.doc. MgA. Marka Perglerová