Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika chemie ZŠ (ON2309002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2309002 - Didaktika chemie ZŠ, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod do didaktikyStěžejní pedagogické teorie 20. a 21. století, změna pohledu na žáka, kompetence pro 21. století.2. Empirické poznání, role experimentu v chemii, virtuální hospitaceZákladní přístup k poznání, experiment jako nedílná součást výuky přírodovědných předmětů, hodnocení virtuální hospitace.3. Účast na 9. mezinárodní studentské konferenci Projektové vyučování v chemii a souvisejících oborechSeznámení se s děním na vědecké konferenci, seznámení s projektovým vyučováním a jeho pojetími u nás i v zahraničí.4. Základní kurikulární dokumentyRVP ZV, učebnice chemie pro ZŠ dostupné na českém trhu5. - 9.Didaktická transformace učiva základoškolské chemie 

Požadavky

Ke zkoušce jsou vyžadovány:část chemickápojmy ze základoškolské chemie (přehled dostupný zde)část pedagogickápedagogické teorie 20. a 21. století (kognitivizmus, behaviorizmus, instruktivizmus, konstruktivizmus, konektivizmus),Bloomova taxonomie,Daleho kužel zkušenosti,Piagetova genetická epistemologie,RVP ZVčást didakticko-chemickáschopnost didaktické transformace pojmů do učiva,navrhnutí vhodného chemického experimentu k danému učivu,orientace v mezinárodních šetřeních zkoumající kompetence a znalosti žáků z chemie,orientace v učebnicích dostupných pro výuku chemie na základní škole,RVP ZV a výuka chemie,ICT ve výuce.

Garant

prof. RNDr. Pavel Beneš, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Pavel Beneš, CSc.PhDr. Martin Rusek, Ph.D.