Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Správa technických a síťových systémů (ON2319003)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2319003 - Správa technických a síťových systémů, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Do témat předmětu patří i problematika bezpečnosti a ochrany sítí, zálohování dat, sledování provozu WWW serverů, analýza datových toků, možnosti podpory uživatelů. Obsahem předmětu je současně reflexe aktuálního stavu techniky a technologií ve školství.

Literatura

BIGELOW, J. Mistrovství v počítačových sítích, Praha, Computer Press, 2004 DOSTÁLEK, L., KABELOVÁ, A. Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS. Praha : Computer Press, 1999. GARFINKEL, S., SPAFFORD, G., Bezpečnost v UNIXu a Internetu v praxi. Computer Press, 1998. HORÁK J., KERŠLÁGER M., Počítačové sítě pro začínající spráce, 2003 JIROVSKÝ, V. Vademecum správce sítě. Praha : Grada Publishing, 2001. KÁLLAY, F., PENAK, P. Počítačové sítě a jejich aplikace. Praha : Grada Publishing, , 2000. PŘIBYL, J., KODL, J. Ochrana dat v informatice. Praha : ČVUT, 1997 PUŽMANOVÁ, R. Moderní komunikační sítě od A do Z. Brno : Computer Press, 1997. SPAINHOUR, S., ECKSTEIN, R. Webmaster v kostce. Praha : Computer Press, 1999. STALLINGS, W. Cryptography and Network Security, Prentice Hall, 1999. www stránky aplikačních programů pro správu sítí

Garant

PhDr. Viktor Fuglík, Ph.D.