Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie diplomové práce (ON2320017)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2320017 - Metodologie diplomové práce, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty formulovat a řešit vědecký problém z oboru tělesné kultury, jek jej prezentovat a obhájit. Vše v aplikaci na diplomovou práci.

Sylabus

* Filozofické a metodologické zdroje kinantropologie. Věda, výzkum, metodologie. Vědecký přístup k řešení problému. Etapy vědecké práce. Teoretická a metodická příprava výzkumu, formulace problému, cíle, hypotéz. Informační příprava. Výběr metod. Realizace výzkumu ve vztahu ke zvoleným metodám. Analýza a interpretace výzkumného materiálu, formulace závěrů práce. Struktura a zpracování výzkumné zprávy. Vše v aplikaci na diplomové práce. Prezentace a obhajoba práce.

Literatura

Gavora,P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno: Paido,2000.Hendl,J. Úvod do kvalitativního výzkumu. Praha: Karolinum, 1997.Pelikán,J. Základy empirického výzkumu pedagogických jevů. Praha: Karolinum, 1998.Průcha,J. Pedagogický výzkum. Uvedení do teorie a praxe. Praha: Karolinum. 1995.Škaloudová,A. Statistika v pedagogickém a psychologickém výzkumu. Praha: PedF, 1998.

Garant

doc. PhDr. Jiří Hrabinec, CSc.