Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Věková specifika v praxi TV (ON2320107)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2320107 - Věková specifika v praxi TV, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s různými vývojovými předpoklady pro pohybové činnosti od předškolního věku po dospělost.

Sylabus

Cílem předmětu je seznámit studenty s různými vývojovými předpoklady pro pohybové činnosti řízené i neřízené tělesné výchovy od předškolního věku po dospělost a s tím spojené formy a metody řízení. Obsahem jsou teoretické poznatky a výsledky výzkumných šetření, vztahující se k různým věkovým obdobím, a poznatky, které jsou vyvozeny z hospitací, případně praktických účastí v pohybových aktivitách dětí, mládeže a dospělých různého věku.

Literatura

Měkota,K., Kovář,R. et al. Unifittest (6-60) Test and norms of Motor performance and physical fytness in youth and in adult age. Olomouc: Palackého Univerzita, 1995.Dvořáková,H. K některým problémům tělesné výchovy v současné mateřské škole. Praha: Karolinum, 1998.Fromel,K. Novosad.J., Svozil,Z. Pohybová aktivita a sportovní zájmy mládeže. Olomouc: Univerzita Palackého, Fakulta tělesné kultury, 1999.Teplý, Z. Pohybový režim dospělých. Praha: Univerzita Karlova, 1990.Adamírová,J. Cvičíme se seniory. Praha: Česká asociace Sport pro všechny, 2004.

Garant

doc. PhDr. Hana Dvořáková, CSc.