Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Volejbal s didaktikou (ON2320115)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2320115 - Volejbal s didaktikou, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvládnutí výuky volejbalu ve školní TV.

Sylabus

Výuka navazuje na sportovní hry v bakalářském studiu a je zaměřena na školní tělesnou výchovu na základních a středních školách. Jedná se o zvládnutí optimální struktury výuky volejbalu z hlediska teorie, tj. znalostí pravidel a strukturovaného učiva, a jednak z hlediska praxe, tj. schopnosti užití adekvátních prostředků - průpravných a herních cvičení a průpravných her pro zdokonalování činností jednotlivce, herních kombinací a systémů. Dovednost řídit utkání je jednou z priorit přípravy učitele.

Literatura

Buchtel,J. Teorie a didaktika volejbalu. Praha: Karolinum, 2006,.Kaplan,O., Buchtel,J. Odbíjená. Teorie a didaktika. Praha: SPN, 1987.Kaplan,O., Buchtel,J., Zoula,V. Didaktika volejbalu ve školní tělesné výchově. Praha:SPN, 1989.Pravidla volejbalu a beachvolejbalu. Přerov: Vyd. Taraba, 2001.http://www.sportovnipravidla.cz

Garant

PaedDr. Ladislav PokornýPaedDr. Jeroným Hájek

Vyučující

PaedDr. Ladislav Pokorný