Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova a sport hendikepovaných (ON2320119)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON2320119 - Tělesná výchova a sport hendikepovaných, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s úlohou tělesné výchovy a sportu v životě hendikepovaných, se současnou situací u nás a ve světě, s možnostmi využití ve školních i mimoškolních aktivitách.

Sylabus

TV hendikepovaných, úprava školních osnov pro tělesně, smyslově a mentálně hendikepované, mimoškolní tělovýchovné aktivity. Sport hendikepovaných, historie, soutěže, pravidla a zdravotní kvalifikace. Praktická cvičení, nácvik pohybových aktivit v modelových podmínkách (tělocvična, hřiště, bazén). Náslechy a aktivní účast v reálných tělovýchovných a sportovních formách. Kurz, zimní lyžování hendikepovaných.

Literatura

Kábele,J. Sport vozíčkářů. Praha: Olympia, 1992.Srdečný,V. Hry pro tělesně postižené. Praha: ÚV STV, 1980.Vachulová,J.,Vachule,R. Hry pro těžce zrakově postižené děti. Novinář, 1997.

Garant

PaedDr. Marie Hronzová