Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kazuistický diagnostický seminář (ON913033)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ON913033 - Kazuistický diagnostický seminář, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty se základy klinické psychodiagnostiky při práci s dospělými.

Sylabus

Diagnostické okruhyDiagnostika výkonových charakteristik? inteligence? paměť a pozornostDiagnostika osobnosti? rysy osobnosti? poruchy osobnostiDiagnostika psychopatologie? schizofrenie? akutní přechodná psychotická porucha? toxická porucha? organické poruchy, kognitivní deficit? deprese? mánie? neurotické poruchyDiagnostika sociálních vztahůZačlenění kurzuKazuistický diagnostický seminář navazuje na kurzy Psychologická diagnostika, Obecná psychologie, Statistika pro psychology, Psychologie osobnosti, Vývojová psychologie, Variabilita a patologie psychického vývoje a Klinická psychologie. Doplňuje se s kurzy zaměřenými na diagnostické metody - Kresebné techniky v poradenství, Vedení rozhovoru a s kurzy Diagnostika v psychologickém poradenství, Diagnostika dětí, Psychopatologie dospělých a Etika práce psychologa.

Literatura

Čermák, I., Ženatý, J. (eds.) (2006): ): Rorschach a projektivní metody, 1/2005, Ročenka České společnosti pro Rorschacha a projektivní metody. Praha, MSD.Říčan, P., Ženatý, J. (1988): K teorii a praxi projektivních metod. Bratislava, Psychodiagnostické testy. Šípek, J. (2000): Projektivní metody. Praha, ISV.Telerovský, R., Ženatý J., Čermák I. (eds.) (2008): Rorschach a projektivní metody, 3/2007, Ročenka České společnosti pro Rorschacha a projektivní metody. Praha, IPVZ.Ženatý J., Čermák I., Telerovský R. (eds.) (2007): Rorschach a projektivní metody, 2/2006, Ročenka České společnosti pro Rorschacha a projektivní metody. Praha, IPVZ.Testové příručky

Garant

PhDr. Petr Goldmann, Dr.PhDr. Tereza Soukupová, Ph.D.