Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogické řízení školy (ONPP148)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ONPP148 - Pedagogické řízení školy, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit posluchače s organizací a řízením školství z pohledu pedagogického pracovníka všech úrovní. Důraz je kladen na propojení praktických zkušeností pedagogického pracovníka s právními předpisy a jejich využití při práci a rozhodování i v případě, že nebude směřovat k řídící funkci.

Sylabus

1. Osobnost řídícího pedagogického pracovníka. 2. Řízení vzdělávání. 3. Vzdělávací programy 7. Personalistika školy, právní předpisy ve školství.

Literatura

BACÍK F., KALOUS J., SVOBODA J. A KOL., Kapitoly ze školského managementu, Praha PedF UK, 1998.LHOTKOVÁ,I., TROJAN,V., KITZBERGER,J.: Kompetence řídících pracovníků ve školství, Praha: Wolters Kluwer ČR,  2012MIKÁČ, J., PUŠKINOVÁ, M.: Vnitřní předpisy, směrnice a řády ve školství, Praha: Wolters Kluwer ČR, 2011VESELÁ,Z: Manažerské nástroje ředitele k úspěšnému vedení školyin kolektiv autorů Managment základních škol, Praha: RAABE, 2012). Manuál pro tvorbu školních vzdělávacích programů v základním vzdělávání, Praha: VÚP, 2005.Upravený Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání platný od 1. 9. 2013: http://www.msmt.cz/vzdelavani/zakladni-vzdelavani/upraveny-ramcovy-vzdelavaci-program-pro-zakladni-vzdelavani

Požadavky

Požadavky ke klasifikovanému zápočtu: docházka na semináře a obhajoba portfolia

Garant

PaedDr. Zdeňka Hanková

Vyučující

PaedDr. Zdeňka Hanková