Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zraková terapie (ONSP18847)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ONSP18847 - Zraková terapie, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnost orientace studenta v problematice podpory zrakového vnímání osob se sníženým zrakovým visem. Znalost diagnostických materiálů, schopnost zrakové stimulace a zrakového výcivku v poradenském zařízení i během edukačního procesu.

Sylabus

V rámci předmětu budou probrána následující témata:Diagnostika osob se zrakovým postižením napříč věkovými kategoriemi (raný věk, školní věk, období dospívání, dospělost).Zraková stimulace a zrakový výcvik.Práce s dítětem s CVI - diagnostika vady, možnosti zrakové podpory.Reedukační pomůcky optické a neoptické.Základy prostorové orientace a samostatného pohybu osob se zbytky zraku, kompenzační a reedukační pomůcky pro POSP.Úprava prostředí pro osoby slabozraké.

Literatura

MORAVCOVÁ,D. Zraková terapie. Praha: Triton, 2004. ISBN 80-7254-476-4.MORAVCOVÁ, D. Zraková terapie slabozrakých a pacientů s nízkým vizem. Praha. Triton, 2004. ISBN 80-7254-476-4.VÍTKOVÁ, M. a kol. Možnosti reedukace zraku při kombinovaném postižení. Brno: Paido, 1999. ISBN 80-85931-75-3.http://www.lea-test.fi/http://www.iazt.cz/http://www.lowvision.org/

Požadavky

Předmět je veden formou přednášek a cvičení - je nutná aktivní účast studentů na jednotlivých seminářích a pravidelné plnění dílčích úkolů během celého semestru.

Garant

PhDr. Mgr. Pavlína Šumníková, Ph.D.