Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítač ve vzdělávání (ONUZ19V207)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ONUZ19V207 - Počítač ve vzdělávání, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Posláním studijního předmětu Počítač ve vzdělávání je rozšířit schopnosti studentů ve využití informačních a komunikačních technologií (ICT) ve vyučování a učení z různých aspektů se zvláštním důrazem na práci s mobilními technologiemi a sociálními sítěmi, přispět tak k poznání a pochopení vzdělávacího potenciálu ICT a připravit je na efektivní využití informačních technologií pro podporu inovativních metod výuky a učení.Cílem předmětu je vybavit studenty nejen potřebnými teoretickými znalostmi, ale pomoci jim též rozvinout jejich praktické schopnosti výukového využití ICT. Předmět se zabývá edukačními technologiemi na třech úrovních - 1. přístup k výukovým materiálům, 2. spojení s jinými lidmi prostřednictvím sociálních sítí, 3. vliv technologií na vlastní výukový proces. Kromě toho se zaměřuje na projektovou výuku s využitím ICT a na právní otázky související s možností využití počítače ve výuce.Absolvent by měl být schopen navrhnout a zhodnotit různé edukační situace využívající technologie, umět aplikovat nejnovější online nástroje a integrovat se do odborně zaměřené komunity lidí majících potenciál mu průběžně pomáhat v odborném i osobním růstu v roli učitele. Tímto způsobem účast v kurzu přispěje k budování osobního vzdělávacího prostředí studentů a k nastartování jejich následného celoživotního vzdělávání.

Sylabus

Reflexe témat předmětu Vzdělávací technologie v práci učitele:1. Aktuální vývoj vzdělávacích technologií2. Role vzdělávacích technologií3. Proměny aplikací vzdělávacích technologií4. Využití technologií ve formálním vzdělávacím prostředí5. Využití technologií v neformálním vzdělávacím prostředí6. Využití technologií v informálním vzdělávacím prostředí7. Perspektivy vzdělávacích technologií  Nástroje vzdělávacího technologaNávrh na realizaci mini-workshopů. Konkrétní náplň bude přizpůsobena zájmu studentů.Pomocné nástroje: Airmail, MojeIDPrezentace: Prezi, VoicethreadBlog: Blogger, Wordpress, podcastRSS: Oldreader, Feedly, dlvr.itNástěnky: LinoIt, PadletNástroje kurátora: Delicious, Diigo, Pinterest, Scoop.itCloud: Dropbox, Evernote, WikispacesÚložiště MM: Flickr, YoutubeÚložiště objektů: DUM, LREKoncepční mapy: Mindmeister, ...?Tutoriály: Screencast-O-MaticLekce: WebquestOdznaky: VeriodSoc. sítě: TwitterLMS: Edmodo, ClassflowZp. kanál: Remind, Socrative, Kahhot!, Cel.li (mobilní)MOOC: P2PUHry: GlassLab, Civilization, Minecraft, ...?Vyprávění příběhů: Voki, Blabberize, Smilebox, Story Factory, Photostory a mnoho dalších na mobilních zařízeních (???)

Literatura

BRDIČKA, B. Role internetu ve vzdělávání. AISIS, Kladno 2003, ISBN 80-239-0106-0, http://it.pedf.cuni.cz/~bobr/role/Prezentace s odkazy na další studijní materiály pro příslušný ročník (http://www.slideshare.net/bobr/)Portál RVP.cz - především jeho modul Učitelský spomocník (http://spomocnik.rvp.cz/)Zdroje Internetu odkazované ze stránek kurzu (v Edmodu)Materiály a soubory předávané v průběhu semestru - především aktuální v kurzu používaná prezentace přednášejícího pod názvem Vzdělávací technologie 21. století umístěná na Slideshare (http://www.slideshare.net/bobr/)

Garant

Ing. Irena Fialová, CSc.Ing. Bořivoj Brdička, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bořivoj Brdička, Ph.D.