Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální pedagogika (OPVP14006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OPVP14006 - Sociální pedagogika, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíl předmětu:Primárním cílem předmětu je zvýšení sociální kompetence budoucích pedagogických pracovníků, získání vědomostí a dovedností, které mohou absolventi uplatnit v praxi v oblasti preventivního působení.

Sylabus

Sylabus:* historie a současnost sociální pedagogiky* významné osobnosti sociální pedagogiky,* vliv prostředí na člověka a pedagogizace prostředí,* problematika kázně ve školách a školských zařízeních.

Literatura

BENDL, S. Kázeňské problémy ve škole. Aktualizované a doplněné vydání. Praha : Triton, 2011.BENDL, S. Školní kázeň v teorii a praxi. Praha : Triton, 2011.HOPF,A. Sociální pedagogika pro učitele. Praha : PedF UK, 2001.KLAPILOVÁ,S. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Olomouc : UP, 1996.KRAUS, B. Základy sociální pedagogiky. Praha : Portál, 2008.PŘADKA,M.-KNOTOVÁ,D.-FALTÝSKOVÁ,J. Kapitoly ze sociální pedagogiky. Brno : MU, 1998.ŠPIČÁK,J. Prostředí z pohledu sociální pedagogiky. Olomouc : UP, 1993.

Požadavky

* vypracování zadaných úkolů, * prostudovaná doporučená odborná literatura, * povinně je třeba prostudovat jednu z následujících dvou publikací (bude předmětem ověřování): BENDL, S. Kázeňské problémy ve škole. Aktualizované a doplněné vydání. Praha : Triton, 2011.BENDL, S. Školní kázeň v teorii a praxi. Praha : Triton, 2011. * zkouška bude organizována formou písemného testu s otevřenými položkami, obsahem testu bude učivo prezentované na přednáškách a informace obsažené ve výše uvedených publikacích (Bendl, 2011).

Garant

prof. PaedDr. Stanislav Bendl, Ph.D.

Vyučující

prof. PaedDr. Stanislav Bendl, Ph.D.