Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výživa člověka (ORVZ17207)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ORVZ17207 - Výživa člověka, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je vysvětlit výživu jako komplex biologických a sociálních faktorů, který prostupuje celým životem člověka.

Sylabus

1. Základy fyziologie člověka.2. Nutriční hodnota stravy. 3. Obsah jednotlivých živin v potravě, energetická hodnota potravy. 4. Hygienická jakost a zdravotní nezávadnost potravin. 5. Vliv způsobu stravování na zdravotní stav člověka. 6. Stravování vybraných skupin obyvatelstva

Literatura

PÁNEK, J.;POKORNÝ J.; DOSTÁLOVÁ J. Základy výživy a výživová politika. VŠCHT Praha, 2007. ISBN: 978-80-7080-468-1  MARÁDOVÁ, Eva. Výživa a hygiena ve stravovacích službách. 2. vyd. Praha : VŠH, 2007. 196 s. ISBN 978-80-86578-69-9VELÍŠEK, J. Chemie potravin I. - III. Tábor : OSSIS, 1999. ISBN 80-902391-5-3 KLIMEŠOVÁ, I., STELZER, J. Fyziologie výživy. 1. Vyd. Olomouc : Univerzita Palackého v Olomouci, 2013. ISBN 978-80-244-3280-9PETROVÁ, J., ŠMÍDOVÁ, S. Základy výživy pro stravovací provozy : školní stravování, výživové normy (spotřební koš), dietní stravování ve školní jídelně, zásady správné výživy, výživa dětí, dospívajících, sportujících dětí a adolescentů, seniorů. 1. Vyd. Plzeň : Jídelny.cz, 2014. ISBN 978-80-905557-0-9 

Požadavky

Písemná zkouška v rozsahu doporučené literatury

Garant

Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bc. Alena Váchová, Ph.D.