Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Četba anglické literatury (OVP13009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OVP13009 - Četba anglické literatury, Pedagogická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je pomoci studujícím rozšířit jejich přehled o aktuálních tématech zahraniční psychologie a prohloubit jejich dovednost pracovat s anglicky psanými psychologickými publikacemi.

Sylabus

Kurz je složen ze šesti setkání. Na každé setkání si studující přečtou článek přiložený v SISu (označený příslušným datem).Stanovený text si studující před seminářem (viz datum u souboru) podrobně prostudují. V přípravě je důležité se zaměřit: - na hlavní myšlenky textu- na obsahové aspekty textu, kterým je náročné porozumět- na pasáže textu, které jsou jazykově náročné - na odbornou terminologii (ekvivalenty českých a anglických odborných termínů)Na semináři se následně diskutuje o obsahu a terminologii. Na výuce se podílí doktorandky katedry psychologie, konkrétně Mgr. Magda Bartošková, Mgr. Lucie Bláhová, Mgr. Kateřina Lukavská a PhDr. Radka High. 

Požadavky

Kurz je ukončen zápočtem. Podmínkou k jeho získání je:1) účast na seminářích (tolerována je jedna absence) a2) aktivní průběžná práce (tj. čtení zadaných textů a diskuse o nich).V případě více než jedné absence je nutné zpracovat esej k textu, který měl být probírán na dané hodině.

Garant

doc. PhDr. Irena Smetáčková, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Irena Smetáčková, Ph.D.