Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanské právo hmotné I (HP0271)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP0271 - Občanské právo hmotné I, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Mezi přednášená témata patří především:01. Pojem, předmět a systematika občanského práva02. Zásady a prameny občanského práva03. Subjekty občanského práva: fyzické a právnické osoby04. Ochrana osobnosti05. Zastoupení06. Občanskoprávní skutečnosti07. Právní jednání08. Protiprávní jednání09. Občanské právo v subjektivním smyslu. Občanskoprávní povinnost.10. Předmět občanského práva11. Promlčení, prekluze, vydrženíPřesný rozpis přednášek pro semestr, kdy se předmět vyučuje, najdete níže.Rozpis přednášek se může od sylabu lišit vzhledem k potřebě reagovat na aktuální otázky právní teorie a praxe.

Požadavky

Forma kontroly studia: zápočet.Bližší informace o zápočtech jsou zveřejněny na stránkách katedry v sekci dokumenty.

Garant

prof. JUDr. Jan Dvořák, CSc.

Vyučující

JUDr. Mgr. Jan Bajura, Ph.D.prof. JUDr. Jan Dvořák, CSc.JUDr. Ondřej Frinta, Ph.D.doc. JUDr. Michaela Hendrychová, CSc.Mgr. Vít LedererJUDr. Robert Pelikán, Ph.D.doc. JUDr. Josef Salač, Ph.D.prof. JUDr. Jiří Švestka, DrSc.Vít Zvánovec