Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z amerických právních dějin (HP0561)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP0561 - Vybrané kapitoly z amerických právních dějin, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Předmět "Vybrané problémy z amerických právních dějin" je vyučován jako jednosemestrální vždy v zimním semestru. Jeho cílem je seznámit studenty detailněji s rozhodujícími událostmi amerických právních dějin (viz nástin obsahu přednášek), když předností kurzu je na rozdíl od "klasických přednášek" přímá práce s pramennými materiály (obsažené v českém překladu v učebnici - Kuklík, Seltenreich - Dějiny angoamerického práva, nakl. LINDE, Praha 2007).Jejich domácí příprava je potom základem diskuze přímo v hodině kurzu, která by tak měla umožnit i lepší pochopení teorie, jejímuž porozumění má dále napomoci také učitelův výklad. Tato interaktivní metoda výuky tak umožňuje plné zapojení studentů do výuky, podporuje rozvoj jejich řečnických a analytických schopností. Předmět je výběrový v rámci výuky katedry právních dějin.

Literatura

Povinná:Kuklík, Jan, Seltenreich, Radim. Dějiny angloamerického práva. Praha. 2007. Doporučená:J.M.Garvey. Modern Costitutional Theory: A Reader. St.Paul. 1991. L.M.Friedman. A history of American Law. New-Yorjk. 1985.

Garant

doc. JUDr. Radim Seltenreich

Vyučující

doc. JUDr. Radim Seltenreich