Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie interpretace práva (HP0741)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP0741 - Teorie interpretace práva, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cílem předmětu je seznámit studenty se soudobými teoretickými koncepcemi, tak, jak se promítají v relevantní naší i zahraniční literatuře, a zároveň je uvést do praktických metod a interpretace a argumentace.Metodou výuky je spojení přednášek v úvodu kurzu s řešením a analýzou vybraných právních případů, které budou studentům předem zadány a jimi písemně zpracovány.Zkouška je kombinací písemné a ústní formy. Při zkoušce se vychází z písemných řešení případů a vyžaduje se znalost interpretačních a argumentačních postupů a jejich aplikace.

Literatura

povinnáKnapp,V., Gerloch, A. : Logika v právním myšelní, 3. vydání, 2000, Eurolex Bohemia, Praha , (kap. V. Logika a metody právní vědy)Gerloch A., Maršálek P. (eds.): Problémy interpretace a argumentace v soudobé právní teorii a právní praxi, 2003, Eurolex Bohemia, PrahaGerloch A.: Teorie práva, 2. vydání, 2001, Nakl. A. Čeněk

Garant

prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc.

Vyučující

prof. JUDr. Aleš Gerloch, CSc.