Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Politika zaměstnanosti a personální řízení (HP0781)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP0781 - Politika zaměstnanosti a personální řízení, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Osnova výběrového předmětu Politika zaměstnanosti a personální řízení zimní semestr 2014/2015 garant předmětu: JUDr. Martin Štefko, PhD. Podrobný rozpis tématických okruhů přednášek z daného předmětu je k dispozici v dokumentech katedry.

Literatura

ŠLAPÁK; PÁNEK; KOTOUS: Zaměstnanost a personální řízení, Skripta Iuridica č. 1, 2006, Praha: PF UK v Praze, 80 s.KOTOUS, Jan - MUNKOVÁ, Gabriela - ŠTEFKO, Martin. Obecné otázky sociální politiky.Praha: Ústav státu a práva AV ČR, 2013. 169 s. ISBN 978-80-87439-08-1; publikace zdarma k dispozici na http://www.ilaw.cas.cz/data/files/epub/Obecne%20otazky%20socialni%20politiky.pdf (Cit.: 28.8.2013)

Požadavky

Zkušební otázky k výběrovému předmětuPolitika zaměstnanosti a personální řízení  Politika zaměstnanosti                                                              Politika zaměstnanosti, úkoly a cíleVývoj právního a institucionálního zabezpečení zaměstnanostiAktivní politika zaměstnanostiPasivní politika zaměstnanostiNástroje politiky zaměstnanostiTrh práce a jeho vývojNezaměstnanost, ekonomické a sociální souvislostiDruhy nezaměstnanostiMetody měření nezaměstnanostiInstitucionální zabezpečení politiky zaměstnanostiVýběrové řízení na obsazení volného pracovního místaPrávo na zaměstnáníUchazeč o zaměstnáníZájemce o zaměstnáníAgenturní zaměstnáváníPodpora v nezaměstnanostiPodpora při rekvalifikaciZaměstnávání cizincůPovolení k zaměstnáníZaměstnávání osob se zdravotním postižením Personální řízeníPersonální řízeníStanovení potřeby zaměstnancůPřijímací pohovorZásada rovného zacházení a zákaz diskriminaceOrganizace práce, normování práce a popis práceVznik pracovního poměruPracovní smlouvaVedení zaměstnancůOsobní spis zaměstnanceOchrana osobních údajů zaměstnancůHodnocení zaměstnancůMotivace zaměstnancůPersonální auditVzdělávání, trénink a personální rozvojSkončení pracovního poměruPracovní smlouva a jmenováníVýpověď z pracovního poměruOkamžité zrušení pracovního poměruPracovní posudekZápočtový list 

Garant

doc. JUDr. Martin Štefko, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Jan Kotousdoc. JUDr. Martin Štefko, Ph.D.