Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět České a československé právní dějiny II (HP0892)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP0892 - České a československé právní dějiny II, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Obsahem předmětu je vývoj českého práva, státu i správy od nejstarších počátků v době Přemyslovské až do roku 1945. Těžiště výkladu je v době 19. - 20. století, kde se klade zvláštní důraz na historický vývoj moderních právních systémů a jejich souvislost se současným platným právem a dále pak na historický vývoj české a československé státnosti.

Literatura

Povinná:Kuklík, J. a kol.. Dějiny československého práva 1945 - 1989. Auditorium. Praha. 2011. Malý, K. a kol.. Dějiny českého a čsl. práva do r. 1945, 4. vydání. Leges. Praha. 2010. Doporučená:ed. Skřejpková. P.. Antologie československé právní vědy v meziválečném období (1918 - 1938). Karolinum. Praha. 2009. Maršálek, P.. Pod ochranou hákového kříže. Auditorium. Praha. 2012. Vojáček, L., Schelle, K.. Slovenské právní dějiny. Aleš Čeněk. Praha. 2014. Janák, J., Hledíková, Z., Dobeš, J.. Dějiny správy v českých zemích od počátku státu po současnost. Praha. 2007.

Garant

prof. JUDr. Jan Kuklík, DrSc.

Vyučující

prof. JUDr. PhDr. Karolina Adamová, CSc., DSc.doc. JUDr. Vladimír Kindlprof. JUDr. Jan Kuklík, DrSc.prof. JUDr. Karel Malý, DrSc., dr. h. c.JUDr. PhDr. Jakub Rákosník, Ph.D.doc. JUDr. Ladislav Soukup, CSc.JUDr. Marek Starý, Ph.D.JUDr. Jiří Šouša, Ph.D.