Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim (HP4060)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HP4060 - Vybrané kapitoly z trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

Povinná:Jelínek, J., Herczeg, J.. Zákon o trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim Komentář s judikaturou - 2. aktuali. Praha. 2013. 978-80-87576-43-4. Doporučená:Jelínek, J. a kol.. Trestní odpovědnost právnických osob v České republice - bilance a perspektivy. 1.. Praha. 2013. 978-80-87576-58-8. Jelínek, J.. Trestní odpovědnost právnických osob. 1.. Praha. 2007. 978-80-72016-83-9.

Požadavky

Otázky:1.      Trestní odpovědnost právnických osob jako předmět zkoumání2.      Důvody pro zavedení trestní odpovědnosti právnických osob, argumenty proti jejímu zavedení3.      Trestní odpovědnost právnických osob v České republice (vztah k trestní odpovědnosti fyzických osob, nové zásady trestního práva)4.      Modely trestní odpovědnosti právnických osob5.      Působnost českého zákona o trestní odpovědnosti právnických osob6.      Rozsah kriminalizace jednání právnických osob7.      Trestní odpovědnost právnické osoby a přičitatelnost trestného činu právnické osobě8.      Jaká opatření musí právnická osoba provést, aby se vyvinila z trestní odpovědnosti?9.      Trestní odpovědnost nástupce právnické osoby10.  Sankcionování právnické osoby11.  Zvláštnosti trestního řízení proti právnické osobě dle zákona o trestní odpovědnosti právnických osob12.  Vztah trestního řízení ke správnímu řízení dle zákona o trestní odpovědnosti právnických osob13.  Společné řízení proti právnické a fyzické osobě14.  Zajišťovací opatření proti právnické osobě15.  Obhajoba právnické osoby

Garant

prof. JUDr. Jiří Jelínek, CSc.

Vyučující

doc. JUDr. Mgr. Jiří Herczeg, Ph.D.prof. JUDr. Jiří Jelínek, CSc.doc. JUDr. Jana Tlapák Navrátilová, Ph.D.