Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova I. (HV2001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV2001 - Tělesná výchova I., Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

     Katedra tělesné výchovy si za základní cíl klade zakotvení pohybových aktivit v hodnotovém žebříčku sportujících studentů. Prostřednictvím semestrální výuky jednotlivých TV oddílů, jakož i zimních a letních TV kurzů širokého spektra zaměření umožňuje tělesná výchova zvyšovat fyzickou kondici, podporuje psychickou odolnost a je významným prostředkem regenerace (zdravotní aspekt), zároveň pozitivní měrou upevňuje vztahy mezi studenty a kladně působí na jejich charakterový rozvoj (společenský aspekt). A protože sport má být především zábava, neopomíjíme ani soutěžní akce a studenti mají možnost vyzkoušet si také méně tradiční disciplíny (prožitkový aspekt).

Sylabus

     Výuka tělesné výchovy probíhá v hodinách stanovených rozvrhem v objektech, které má katedra tělesné výchovy k dispozici (PF, SCUK Hostivař, Sokol Michle, LC Mammut Holešovice). Studenti si volí jednu z následujících disciplin: basketbal, volejbal, kopaná, futsal, florbal, rugby, tenis, stolní tenis, kondiční posilování, plavání, lezení na umělé stěně a další cvičební oddíly. Charakteristika cvičebních oddílů TV 2015/2016:Aerobik step- aerobiková choreografie, posilování problémových partií, strečink.Aqua aerobik - aerobik ve vodě s využitím pomůcek, které nadnášejí nebo naopak zvětšují zátěž.Bosu-core training - dynamické a statické posilování se zapojením hlubokého stabilizačního systému s využitím bosu.Core training - intenzivní posilování s využitím práce hlubokého stabilizačního systému a správného dýchání.Cvičení proti bolestem v zádech - speciální cvičení s využitím pomůcek (bosu, overball, gumy, apod.).Cvičení pro zdraví - cvičení nízké aerobní intenzity, které využívá balančních pomůcek pro posílení či protažení hlavních stabilizačních svalových skupin, nejedná se o rehabilitační cvičení.Fitball- zdravotní cvičení na velkých míčích.Kondiční posilování - vedené - skupinové a individuální tréninky na posilovacích přístrojích se zaměřením na celkové zpevnění těla.Kondiční trénink - aerobní posilovací cvičení na stanovištích s hudbou i bez hudby.Kondiční trénink venku - speciální atletická cvičení a metody pro rozvoj fyzické kondice (kruhový trénink, crossfit, tabata trénink).Latino dance - aerobní lekce vycházející ze základů latinskoamerických tanců.Pilates- posilování a tvarování těla, zvyšuje sílu, flexibilitu, koordinaci, vytrvalost, rozvíjí dýchání, protažení.Plavání (řízená výuka), začátečníci - cílem je uplavat 25 metrové úseky a individuálně zlepšit techniku plaveckých stylů znak, prsa a kraul, pokročilí - viz začátečníci na 50 metrových úsecích, nácvik prsové a kraulové obrátky, technická cvičení, kondiční - absolvování tréninkových jednotek jako komplexní přípravy na plavecké závody, možnost reprezentovat PF UK na Vysokoškolské lize.  Powerjoga - vychází z jogy, protahování, posilování, zklidnění.Standing pilates - speciální cvičení tvarující tělo a rozvíjející koordinaci pomocí základů klasického baletu a principů Pilatesovy metody, cvičí se naboso převážně ve stoji.Taneční - základy párových společenských tanců (chacha, jive, samba, salsa, valčík, polka). Tančí se v teniskách nebo sálové obuvi bez podpatků. Přihlašujte se, prosím, v páru!       Součástí výuky tělesné výchovy jsou také kurzy ( zimní i letní ) a různé jednodenní sportovní akce pořádané katedrou tělesné výchovy ( turnaje, cvičení ). Na tyto akce se studenti přihlašují osobně u příslušných vyučujících nebo na sekretariátu KTV ve stanovených termínech.

Garant

Mgr. Růžena Kosová

Vyučující

Bc. Kristina BertošováMgr. Josef BrožMgr. Petr HejnicMgr. Radek JenčekMgr. Růžena KosováMgr. Lenka MrázkováMgr. Michal MrtkaMgr. Jana MüllerováBc. Michal Ouředník, DiS.