Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova II. (HV2002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV2002 - Tělesná výchova II., Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

     Katedra tělesné výchovy si za základní cíl klade zakotvení pohybových aktivit v hodnotovém žebříčku sportujících studentů. Prostřednictvím semestrální výuky jednotlivých TV oddílů, jakož i zimních a letních TV kurzů širokého spektra zaměření umožňuje tělesná výchova zvyšovat fyzickou kondici, podporuje psychickou odolnost a je významným prostředkem regenerace (zdravotní aspekt), zároveň pozitivní měrou upevňuje vztahy mezi studenty a kladně působí na jejich charakterový rozvoj (společenský aspekt). A protože sport má být především zábava, neopomíjíme ani soutěžní akce a studenti mají možnost vyzkoušet si také méně tradiční disciplíny (prožitkový aspekt).

Sylabus

     Výuka tělesné výchovy probíhá v hodinách stanovených rozvrhem v objektech, které má katedra tělesné výchovy k dispozici (PF, SCUK Hostivař, Sokol Michle, LC Mammut Holešovice). Studenti si volí jednu z následujících disciplin: basketbal, volejbal, kopaná, futsal, florbal, rugby, tenis, stolní tenis, kondiční posilování, plavání, lezení na umělé stěně a další cvičební oddíly. Charakteristika cvičebních oddílů TV 2015/2016:Aerobik step- aerobiková choreografie, posilování problémových partií, strečink.Aqua aerobik - aerobik ve vodě s využitím pomůcek, které nadnášejí nebo naopak zvětšují zátěž.Bosu-core training - dynamické a statické posilování se zapojením hlubokého stabilizačního systému s využitím bosu.Core training - intenzivní posilování s využitím práce hlubokého stabilizačního systému a správného dýchání.Cvičení proti bolestem v zádech - speciální cvičení s využitím pomůcek (bosu, overball, gumy, apod.).Cvičení pro zdraví - cvičení nízké aerobní intenzity, které využívá balančních pomůcek pro posílení či protažení hlavních stabilizačních svalových skupin, nejedná se o rehabilitační cvičení.Fitball- zdravotní cvičení na velkých míčích.Kondiční posilování - vedené - skupinové a individuální tréninky na posilovacích přístrojích se zaměřením na celkové zpevnění těla.Kondiční trénink - aerobní posilovací cvičení na stanovištích s hudbou i bez hudby.Kondiční trénink venku - speciální atletická cvičení a metody pro rozvoj fyzické kondice (kruhový trénink, crossfit, tabata trénink).Latino dance - aerobní lekce vycházející ze základů latinskoamerických tanců.Pilates- posilování a tvarování těla, zvyšuje sílu, flexibilitu, koordinaci, vytrvalost, rozvíjí dýchání, protažení.Plavání (řízená výuka), začátečníci - cílem je uplavat 25 metrové úseky a individuálně zlepšit techniku plaveckých stylů znak, prsa a kraul, pokročilí - viz začátečníci na 50 metrových úsecích, nácvik prsové a kraulové obrátky, technická cvičení, kondiční - absolvování tréninkových jednotek jako komplexní přípravy na plavecké závody, možnost reprezentovat PF UK na Vysokoškolské lize.  Powerjoga - vychází z jogy, protahování, posilování, zklidnění.Standing pilates - speciální cvičení tvarující tělo a rozvíjející koordinaci pomocí základů klasického baletu a principů Pilatesovy metody, cvičí se naboso převážně ve stoji.Taneční - základy párových společenských tanců (chacha, jive, samba, salsa, valčík, polka). Tančí se v teniskách nebo sálové obuvi bez podpatků. Přihlašujte se, prosím, v páru!       Součástí výuky tělesné výchovy jsou také kurzy ( zimní i letní ) a různé jednodenní sportovní akce pořádané katedrou tělesné výchovy ( turnaje, cvičení ). Na tyto akce se studenti přihlašují osobně u příslušných vyučujících nebo na sekretariátu KTV ve stanovených termínech.

Garant

Mgr. Růžena Kosová

Vyučující

Bc. Kristina BertošováMgr. Josef BrožMgr. Petr HejnicMgr. Radek JenčekMgr. Lenka MrázkováMgr. Michal MrtkaMgr. Jana Müllerová