Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální otázky ústavního práva (HV2076)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV2076 - Aktuální otázky ústavního práva, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Studenti se na seminář přihlašují osobně na informační schůzce na počátku semestru (o jejím konání jsou informováni prostřednictvím elektronické nástěnky). Zde jsou též dohodnuty termíny konání semináře a témata jednotlivých setkání. Od toho se odvíjí hodinová dotace semináře. Seminář se koná v kabinetu č. 127.Referáty se mohou týkat zejména následujících okruhů: 1) aktuální vývoj ústavního práva ČR (připravované či přijaté novely předpisů z oboru ústavního práva a jejich kritické zhodnocení), 2) aktuální rozhodnutí Ústavního soudu ČR, 3) jiné problematické otázky či spory o výklad ústavního práva ČR a úvahy de constitutione ferenda, 4) ústavní vývoj ve světě, popř. srovnání ústavních institutů či úprav, 5) ochrana lidských práv v českém, evropském a mezinárodním kontextu.Literatura Václav Pavlíček a kol. Ústavní právo a státověda. II. díl. Ústavní právo České republiky. Praha : Leges, 2011 a ostatní literatura k předmětu Ústavní právo a státověda. Další literatura, z níž lze čerpat, je sdělována průběžně podle témat jednotlivých seminářů.

Literatura

Povinná:Václav Pavlíček a kol.. Ústavní právo a státověda II. díl. Ústavní právo České republiky.. Praha. 2011.

Požadavky

Předmět je zakončen kolokviem. Podmínkou absolvování je přednesení kvalitního referátu a aktivní účast v diskuzích na ostatních hodinách.

Garant

prof. JUDr. Václav Pavlíček, CSc., dr. h. c.

Vyučující

Mgr. Jan Grinc, Ph.D.prof. JUDr. Václav Pavlíček, CSc., dr. h. c.