Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo elektronických komunikací (HV2087)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu HV2087 - Právo elektronických komunikací, Právnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními aspekty práva elektronických komunikací. Výuka by měla rozšířit znalosti studentů z oblasti správního práva pro relativně úzkou avšak v praxi velmi významnou aplikační oblast elektronických komunikací. Pozornost ve výuce bude věnována zejména otázkám provozování komunikačních činností a ochrany spotřebitele v oblasti telekomunikací, jakož i širším problémům analýzy relevantních trhů a univerzální služby. Dostatečná pozornost bude věnována i řešení sporů v oblasti telekomunikací. Předmět je vhodným doplňkem studentům absolvujícím předmět úvod dod práva informačních a komunikačních technologií I. a II.

Sylabus

1. Úvod do práva elektronických komunikací - pojem, prameny, systematika (JUDr. Z. Vaníček)2. Státní správa v oblasti elektronických komunikací (JUDr. Z. Vaníček)3. Účel a zásady regulace elektronických komunikací (JUDr. Z. Vaníček)4. Podmínky provozování komunikačních činností - živnost a specifika úpravy v zákonu o elektronických komunikacích (JUDr. Z. Vaníček)5. Analýzy relevantních trhů - průnik do soutěžního práva (JUDr. Z. Vaníček)6. Univerzální služba - pojem a účel (JUDr. Z. Vaníček)7. Ochrana spotřebitele v telekomunikacích (JUDr. T. Nielsen)8. Regulace přenosových soustav (JUDr. Z. Vaníček)9. Regulace obsahu (JUDr. Z. Vaníček / zástupce Rady pro rozhlasové a televizní vysílání)10. Smlouvy v oblasti telekomunikačního práva (smlouvy se spotřebiteli, propojovací dohody apod.) (JUDr. T. Nielsen)11. Řešení sporů v oblasti telekomunikací (JUDr. Z. Vaníček / zástupce Českého telekomunikačního úřadu)12. Elektronické komunikace a Evropská unie (JUDr. Z. Vaníček)

Požadavky

Předmět je zakončen kolokviem. Pro získání kolokvia je nezbytná aktivní účast na seminářích a příprava seminární práce.

Garant

JUDr. Tomáš Horáček, Ph.D.