Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pitevní turnusy I (pro odborné studium) (MB110C30A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB110C30A - Pitevní turnusy I (pro odborné studium), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Obecná arthrologie (rozdělení kloubů, popis, základní pohyby) Klouby horní končetiny (připojení k osové kostře, ramenní kloub, loketní kloub, klouby ruky) Klouby dolní končetiny (pánev a její spojení, kyčelní kloub, kolenní kloub, klouby nohy) Obecná myologie (rozdělení svalů, základní popis, inervace) Svaly, cévy a nervy horní končetiny (jednotlivé svalové skupiny a svaly, jejich cévní zásobení, inervace a funkce) Svaly, cévy a nervy dolní končetiny (jednotlivé svalové skupiny a svaly, jejich cévní zásobení, inervace a funkce) Topografie horní a dolní končetiny (topografická místa, ohraničení, obsah, význam) Svaly hlavy, krku, hrudníku, břicha a zad (jednotlivé svaly a svalové skupiny, inervace, funkce)

Literatura

Čihák, R.: Anatomie I. Grada, Avicenum Praha, 2001 Čihák, R.: Anatomie III. Grada, Avicenum Praha, 1997 W. Platzer: Atlas topografické anatomie. Grada, Praha, 1996 W. Dauber: Feneisův obrazový slovník anatomie. Grada, Praha, 2005 F.H. Netter: Anatomický atlas člověka. Grada, Praha, 2005

Požadavky

Podmínky ukončení: 1) účast na praktických cvičeních 2) úspěšné absolvování ústního zkoušení z probrané látky Zkoušení probíhá ústně, budou požadovány znalosti, pojmy a jejich vztahy, dohledatelné v doporučené literatuře v rozsahu přednášené látky.

Garant

RNDr. Jitka Riedlová