Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rostliny a hmyz (MB120P123)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB120P123 - Rostliny a hmyz, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Definice pojmů, typy interakcí, zvláštnosti studia2. Vývoj studia interakcí mezi rostlinami a hmyzem3. Herbivorie (fytofágie): pohledy z různých úhlů4. Význam a dopad potravní specializace fytofágního hmyzu5. Rostlinné adaptace a odezva na predaci hmyzem6. Šíření rostlin hmyzem a šíření hmyzu v rostlinných populacích7. Hmyzí opylovači rostlin8. Interakce mezi hmyzem a rostlinami významné pro člověka (zemědělství)9. Invazní druhy a biologická kontrola10. Interakce mravenců a rostlin11. Koevoluce rostlin a hmyzu12. Rostliny a rostlinná společenstva jako životní prostředí hmyzu, bioindikace, sukcese13. Terénní exkurze Literatura: Crowley M. J. 1983: Herbivory. The dynamics of animal-plant interactions.Herrera C. M. & Pellmyr O.2002: Plant-animal interactions. Miller F. 1956: Zemědělská entomologie.

Požadavky

Požadavky ke kontrole studia:Zkouška formou prezentace a obhajoby vybraného tématu k problematice.Zápočet za přípravu na terénní exkurzi.

Garant

Mgr. Pavel Špryňar