Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Grafika pro biology (MB120P148)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB120P148 - Grafika pro biology, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Role a moc správného grafického vyjádřování2. Barva a práce s barvou při grafickém vyjádřování3. Zpracování digitální fotografie (PHOTOSHOP).4. Vektorová grafika - Ilustrátor4. Text. Typografie.5. Zpracování textových a obrazových výstupů (INDESIGN, ACROBAT)6. Principy přípravy prezentace (POWERPOINT)7. WWW stránky (HTML, CSS)

Literatura

Hanzlíková J. 2004. WEBDESIGN pro úplné začátečníky. Freeman M. 2004. Průvodce světem digitální fotografie. Pavel Kočička, Filip Blažek. 2000. Praktická typografie. CPress.Šesták Z. 2000. Jak psát a přednášet o vědě. Academia.Manuály k programům: ACROBAT, PHOTOSHOP, ILLUSTRÁTOR, INDESIGN, DREAMWEAVER 

Požadavky

PODMÍNKY SPLNĚNÍ PŘEDMĚTU: Kurz je ukončen závěrečným hodnocením. Nejde o klasickou zkoušku, hodnocení je provedeno na základě hodnocení 3 povinných (případně čtvrtého nepovinného) úkolů (fotografie, logo, graf, článek, případně nepovinná webová stránka), prokazující schopnost používat nabité vědomosti a dovednosti ve vlastní práci. Konkrétní zadání úkolů je uvedené v e-learningové podpoře kurzu na Moodlu (http://dl2.cuni.cz/course/view.php?id=1870), závěrečné hodnocení odráží úspěšnost zvládnutí práce se softwarem a celkové vyznění závěrečných prací.

Garant

RNDr. Daniel Stančík, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Daniel Stančík, Ph.D.