Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mycological and phytopathological excursion (MB120T116)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB120T116 - Mycological and phytopathological excursion, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Mykologická a fytopatologická exkurze je vícedenní (čtyřdenní) exkurse, pořádaná pro zájemce na území České republiky. Probíhá většinou v září. Ve školním roce 2014/2015 proběhne v termínu 21.-24.9. 2015. Zapsaným studentům bude včas zaslán e-mail s podrobnými informacemi. Exkurze se koná společně se Speciální lichenologickou exkurzí, od letošního roku ale NENÍ MOŽNÉ SI ZAPSAT OBĚ EXKURZE NAJEDNOU (skupiny se budou v terénu pohybovat samostatně). 

Literatura

Ellis MB and Ellis JP (1997): Microfungi on Land Plants: An Identification Handbook. 868 pages, 213 platesEllis MB (1971): Dematiaceous Hyphomycetes. CMI,Ellis MB (1976): More dematiaceous Hyphomycetes. CMI, 507 pages.Seifert K et al. (2011): The Genera of Hyphomycetes. CBS. 997 pages.

Požadavky

Pro zápočet je nutná účast na exkurzi, aktivní práce během něj (sběr a mikroskopování materiálu, identifikace, vlastní zápisky). Na závěr exkurze student ve vyhrazeném čase sám nasbírá 10-20 objektů demonstrovaných během exkurze a na základě vlastních poznámek je odprezentuje vedoucímu exkurze (jméno, taxonomické zařazení, determinační znaky, životní cyklus, ekologie, apod.).

Garant

Mgr. Ondřej Koukol, Ph.D.