Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Cvičení z genetiky pro učitelské kombinace (MB140C15U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB140C15U - Cvičení z genetiky pro učitelské kombinace, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Dvoudenní turnusové cvičení je zaměřeno na procvičování praktických příkladů a to zejména z oblastí segregace a kombinace vloh, intra- a intergenových interakcí, vazby genů, dědičnosti a pohlaví, základů genetiky populací.

Literatura

Kočová M., Nováková M.: Vybrané úlohy ke cvičením z genetiky. Karolinum, Praha, 1997.Kočárek E.: Genetika, Scientia, Praha, 2004. Klug W.S., Cummings M.R., Spencer C.A.: Concepts of Genetics (8th ed.), Pearson Education, Inc., Upper Saddle River, NJ, 2006. Russell P.J.: iGenetics. A Mendelian Approach. Benjamin Cummings, San Francisco, CA, 2006. Griffiths A.J.F., Wessler S.R., Lewontin R.C., Gelbart W.M., Suzuki D.T., Miller J.H.: Introduction to Genetic Analysis (8th ed.). W.H.Freeman and Co., New York, 2005.

Požadavky

Na závěr cvičení se píše zápočtový test, který trvá hodinu, skládá se z pěti příkladů, k udělení zápočtu je třeba správně vyřešit nejméně tři příklady.

Garant

RNDr. Olga Rothová, Ph.D.