Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Imunologie - praktická cvičení (MB150C15C)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB150C15C - Imunologie - praktická cvičení, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Seznámení se s imunologicky významnými orgány a tkáněmi na modelu myši, příprava populací buněk imunitního systému (peritoneální makrofágy, splenocyty, T-lymfocyty, buňky kostní dřeně).2. Kultivace těchto buněk, diferenciace (kostní dřeň pomocí GM-CSF v dendritické buňky), aktivace, příprava roztěrových a otlakových preparátů, barvení histologickými barvivy, fluorescenční detekce buněčných populací (B-lymfocyty ve slezině)3. Příprava imunofluorescenčních preparátů pro mikroskopii (barvení aktinového skeletu faloidinem, jader interkalačními fluorofory, tubulinu, endozomů, plazmatické mebrány? pomocí primárních a sekundárních protilátek)4. Separace proteinů a následná detekce pomocí Western blotingu, ELISA, Dot-blot, barvení stříbrem, izolace IgG pomocí proteinu A, 5. Detekce tyrozinové fosforylace aktivovaných buněk fluorescenční mikroskopií a western blotingem, práce s invertovaným fluorescenčním mikroskopem, 6. Problematika krevních skupin a jejich detekce .

Literatura

Pro absolvování praktického cvičení není doporučena speciální literatura - všichni zapsaní studenti dostávají elektronickou verzi protokolů s návody a teorií minimálně dva týdny před vstupem do praktika. Součástí praktického cvičení je detailní seznámení s prováděnými experimenty, teorií imunologických metod, způsoby interpretace výsledků.

Požadavky

Pro získání zápočtu je nezbytné připravit elektronický protokol obsahující výsledky a interpretace všech provedených experimentů. Tento protokol je následně hodnocen, v případě nesrovnalosti je doplněn do stavu, kdy je možné jej ohodnotit zápočtem.

Garant

RNDr. Magdaléna Krulová, Ph.D.