Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální fyziologie (MB150C30)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB150C30 - Environmentální fyziologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Hlavním cílem kurzu je shrnutí aktuálních poznatků o tom, jaké jsou hlavní fyziologické mechanismy, kterými se živé organizmy přizpůsobují změnám biotických a abiotických faktorů vnějšího prostředí. Zvláštní pozornost je věnována abiotickým faktorům, které život ovlivňují svojí energií. Praktické měření meteorologických dat v makro- a mikroklimatu v kontextu se sledovanou aktivitou a vitálními funkcemi vybraných živočišných zástupců i člověka je náplní výběrového turnusového terénního cvičení.

Literatura

L. Janský: Fysiologie adaptací. Academia, Praha 1979.J. Rajchard: Základy ekologické fyziologie obratlovců. JU ZF, České Budějovice 1999.Environmental Physiology. Eds.: M.J. Fregly, C.M. Blatteis. Oxford Univ. Press 1996. S. Vybíral: Měření abiotických faktorů v makro- a mikroklimatu. Interní učební text, Praha 1997.

Požadavky

Zápočet se uděluje za 100% účast na kurzu a předložení adekvátních protokolů.

Garant

doc. RNDr. Stanislav Vybíral, CSc.