Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyziologie živočichů a člověka (pro učitelské kombinace) (MB150P37)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB150P37 - Fyziologie živočichů a člověka (pro učitelské kombinace), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Fyziologické principy - homeostáza, regulační systémy 2. Fyziologie tělních tekutin, krve a oběhu3. Úvod do fyziologie nervové soustavy a vegetativní nervový systém 4. Fyziologie kardiovaskulárního systému 5. Fyziologie dýchání 6. Fyziologie trávení a vstřebávání, správná výživa7. Fyziologie vylučování8. Fyziologie žláz s vnitřní sekrecí 9. Reprodukční systém a těhotenství10. Fyziologie svalstva a motorické funkce11. Fyziologie CNS a senzorické funkce12. Přeměna látek a energií, metabolismus jater

Literatura

Pokorný a kol.: Přehled fyziologie člověka. Skripta 1. LF UK, 1. a 2. díl, 1995, 1996.S. Trojan a kol.: Lékařská fyziologie. Avicenum 1996.M. Langmeier a kol.: Základy lékařské fyziologie Grada 2009S. Sibernagel, A. Despopoulos: Atlas fyziologie člověka. Grada, Avicenum, 1993.R. F. Schmidt: Memorix. Fyziologie. Scientia Medica, 1993.F. Ganong: Přehled lékařské fyziologie. Vydání v ČR 1. podle 16. angl. vydání. Nakladatelství a vyavatelství H & H, Jinočany 1995.Randall D., Burggren W., French K.: Eckert Animal Physiology. 3rd edition. W. H. Freeman and Company, New York 1998.K. Schmidt-Nielsen: Animal Physiology. 5th edition, Cambridge University Press, 1997.

Požadavky

Zkouška se skládá z písemné části.

Garant

RNDr. Jitka Žurmanová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Pavel Flachs, Ph.D.RNDr. Daniela Horníková, Ph.D.doc. RNDr. Aleš Stuchlík, Ph.D.RNDr. Jitka Žurmanová, Ph.D.