Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie imunologických metod (MB150P51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB150P51 - Teorie imunologických metod, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Základní imunochemické pojmy, značení protilátek/antigenů, interakce antigen-protilátka. 2. Detekce antigenů (precipitační reakce, RIA, ELISA), klasická a alternativní dráha komplementu. 3. Metody izolace a charakterizace protilátek (monoklonální protilátky, afinitní chromatografie, SDS-PAGE, Western blot, 2D elektroforéza, etc.) 4. Metody izolace a charakterizace antigenů (sekvence proteinů a peptidů, analýza antigeních epitopů, PEPSCAN, fágové knihovny, hmotnostní spektrometrie). 5. Metody studia buněčné imunity (fagocytóza, klasická a alternativní dráha aktivace makrofágů, dendritické buňky). 6. Detekce antigenu na tkáňových řezech, imunohistologie, FISH. 7. Úvod do problematiky elektronové mikroskopie. 8. Imunofluorescence, průtoková cytometrie, konfokální mikroskopie a jejich aplikace. 9. Metody studia B-/T-lymfocytů: detekce protilátek, proliferační a cytotoxické testy, stanovení cytokinů, testování DTH. 10. Transgenní organismy a genové manipulace (transgenní techniky, knock-out, knock-in, kmenové buňky, vektory, indukovatelné modely). 11. Využití transgenních modelů v imunologii. 12. Rekombinantní technologie (restrikční štěpení, PCR, RNA interference, proteinové tagy etc.) NÁZVY A TERMÍNY PŘEDNÁŠEK 2014/2015 Přednášky se budou konat v zasedací místnosti Imunologie (bývalého sektoru 5), číslo dveří 231, budova C - Mikrobiologický ústav, v.v.i.,  AV ČR, Vídeňská 1083. Přednášky se konají od 9:00 - 10:30.

Literatura

Problem-Based Immunology - Reginald M. Gorczynski and Jacqueline StanleyElektronický studijní materiálPřednášky a studijní materiály budou k dispozici na závěr kurzu.

Požadavky

Kurz je zakončený písemnou a ústní zkouškou. Termíny zkoušek budou stanoveny po dohodě se studenty.

Garant

Ing. Daniel Sánchez, Ph.D.MUDr. David Funda, Ph.D.

Vyučující

MUDr. David Funda, Ph.D.Ing. Daniel Sánchez, Ph.D.