Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Advances in Immunology (MB150P78)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB150P78 - Advances in Immunology, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Advances in Immunology is a compulsory subject for undergraduate students (2 semesters) and voluntary for postgraduate students of immunology/cell biology/virology/molecular biology.Currently a group of lecturers features >10 specialists covering immunology and its related fields. Lectures and discussions are in English (Introduction and Journal Club). We will discuss mostly a single paper (which will be posted on Moodle in advance). Find instructions from the lecturers on the Moodle as well.Czech>Od roku 2009 se skupina přednášejících rozrostla na >10 členů a snažíme se stále oslovovat odborníky z oblasti imunologie a přilehlých oborů. Jednotliví přednášející si volí témata podle pokroku v oboru. Témata se neopakují. Vyučuje se angličtině a to včetně diskuze během obou hodin (Úvod a Journal Club). Oznámení o následujících tematech a článcích pro diskuzi bude rozesílané formou mailové konference Moodle a ke každému tématu bude diskutován článek, který bude alespoň týden před Journal clubem vyvěšen na Moodlu.

Literatura

Active participation in primary paper reading and discussion are essentails of our lessons. Recent publications are selected: Science, Nature, Cell, PNAS, Journal of Immunology, Blood, PLoS Pathogens, Journal of Experimental Medicine, etc.... plus reviews from Nature Reviews and Annual Reviews series,  Czech>Principem studijního předmětu je aktivní práce s primární literaturou - recentními články v prestižních biomedicínských časopisech - Science, Nature, Cell, PNAS, Journal of Immunology, Blood, PLoS-Pathogens, Journal of Experimental Medicine... a přehlednými články např. v seriích Nature Reviews, Annual Reviews.

Požadavky

Credits are filled for those who actively participate in > 4 complete units (Introduction and Journal Club) from 6 and write Wikipedia entry. Careful reading of the paper and understanding of methods used is essential. Writing of selected Wikipedia entry in both English and your mother language are requirements to obtain the credit. Please, sign up for the Wikipedia account to be trackable. Single account is fine for both Czech and English editing. Wikipedia entry instruction is given by the lecturer, the course head or yourself. Entry is filled in Wikipedia directly in the frame of Education_Program:Charles_University,Czech>Aktivní účast studentů na 2/3 hodin (4 kompletní ze 6 = Úvod a Journal Club), důkladné přečtení článku a zpracování vybraného hesla pro Wikipedii v angličtině a mateřském jazyce jsou podmínkou zápočtu. Zadání hesla určí samotní přednášející, garanti předmětu nebo sám student.Vypracování hesla provádíme přímo na Wikipedii v rámci projektu Studenti píší Wikipedii, a to ve variantě anglické i české. Nutné zaregistrování na Wikipedii (stačí 1 účet pro českou i anglickou variantu).

Garant

RNDr. Karel Drbal, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jan Černý, Ph.D.RNDr. Karel Drbal, Ph.D.