Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Algologický kurs (MB160C11)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB160C11 - Algologický kurs, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Kombinované terénní a laboratorní praktikum "Algologický kurs" se koná jeden týden na stanici Lužnice u Třeboně. Vzorky živého planktonu a nárostů jsou prohlíženy v mikroskopu, dokumentace se provádí pomocí digitálního fotoaparátu a rovněž kresbami. Cílem kurzu je získání praktických znalostí hlavních skupin a charakteristických druhů sinic a řas planktonu a nárostů eutrofních vod. Příležitostně jsou studováni též zástupci vodní mikrofauny (prvoci, vířníci, klanonožci, perloočky).Kurs poskytuje základní znalosti organismů zmiňovaných v přednáškách Hydrobiologie, Limnologie, Ekologie sinic a řas, Fyziologická ekologie fytoplanktonu.

Literatura

Ven den Hoek C., Mann D.G., Jahns H.M., 1995: Algae. An introduction to phycology.- Cambridge University Press, 627 pp.Die Binnengewässer - verschiedene Bände der Reihe "Das Phytoplankton des Süsswassers". E. Schweizerbart'sche Verlagbuchhandlung, Stuttgart.Süsswasserflora von Mitteleuropa - verschiedene Bände. Gustav Fischer Verlag, Jena/Stuttgart.Hindák F. (ed.), 1978: Sladkovodné riasy. Slovenské pedagogické nakladatel'stvo, Bratislava, 724 p.Maršálek B., Keršner V., Marvan P. (eds.), 1996: Vodní květy sinic. Nadatio Flos aquae, Brno, 142 p.

Požadavky

Aktivní účast na kursu, protokol.

Garant

RNDr. Linda Nedbalová, Ph.D.