Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikrobiální ekologie vody (MB160P12)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB160P12 - Mikrobiální ekologie vody, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod: Charakteristiky mikroorganismů. Základy fysiologie bakterií: metabolismus, růst.2. Tok uhlíku akvatickými ekosystémy - role bakterií v jednotlivých situacích.3. Geochemické cykly dusíku, fosforu a dalších elementů.4. Metodologie vodní mikrobiologie: Počty a biomasa. Aktivita, růst a produkce. Taxonomie a determinační metody.5. Funkce bakterií v jednotlivých typech akvatických ekosystémů: Jezera a nádrže. Tekoucí vody. Podzemní vody. Sedimenty a biofilmy. Umělé systémy. Řízená biodegradace. 6. Zdravotní a hygienické aspekty.7. Osud allochtonních mikroorganismů v prostředí.

Literatura

Ford, T. E. (ed.) Aquatic microbiology. 1993. Blackwell, Boston.Maier,R.M., Pepper, I.L., Gerba, C.P.. Environmental microbiology. 2000. Academic Press, N.Y.

Požadavky

Ústní zkouška.

Garant

RNDr. Josef Fuksa, CSc.

Vyučující

RNDr. Josef Fuksa, CSc.