Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Turnusové praktikum: Mořská fauna (MB170C108)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170C108 - Turnusové praktikum: Mořská fauna, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Cílem praktika je bližší seznámení s vybranými zástupci mořských bezobralých živočiců ze sbírek PřF UK, důraz je kladen zejména na typicky mořské taxony, na něž není v běžných ?vnitrozemských" předmětech dostatek času. Dle dostupnosti materiálu jsou prováděny i pitvy některých zajímavých skupin.Houby (Porifera)Žahavci (Cnidaria): koloniální polypovci, korálnatci, trubýši, medúzyŽebernatky (Ctenophora)Mechovky (Bryozoa)Chapadlovky (Phoronida) a ramenonožci (Branchiopoda)Sumýšovci (Sipunculida): pitva.Mnohoštětinatci (Polychaeta)Korýši (Crustacea: Decapoda)Měkkýši (Mollusca): pitva hlavonožce.Ostnokožci (Echinodermata)Mořský zooplankton (salpy, larvy korýšů apod.).

Literatura

Literatura:Ruppert E.E., Fox R.S. & Barnes R.D.(2004): Invertebrate zoology a functional evolutionary approach. Thomson-Learning - Books/Cole. Belmont, USABrusca R.C. & Brusca G.J, (2003): Invertebrate Zoology.Sinauer Associates, Sunderland, Massachusetts, USA + jakékoli atlasy či determinační příručky týkající se mořských bezobratlých (např. Bergbauer M. & Humberg B. (2002): Co žije ve Středozemním moři. Svojtka & Co., Praha.)

Požadavky

Zápočet je udělen za účast na cvičení.

Garant

doc. RNDr. Lucie Juřičková, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Lucie Juřičková, Ph.D.