Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systém a fylogenese hmyzu II. (MB170P21)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170P21 - Systém a fylogenese hmyzu II., Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

(1) Úvod, fylogenese a klasifikace taxonu Endopterygota(2) Neuropteroidea (Megaloptera, Neuroptera, Rhaphidioptera)(3) Coleoptera (Adephaga, Archostemmata, Myxophaga)(4) Coleoptera (Polyphaga I)(5) Coleoptera (Polyphaga II), Strepsiptera(6) Mecoptera, Siphonaptera(7) Trichoptera(8) Hymenoptera I(9) Hymenoptera II(10) Lepidoptera I(11) Lepidoptera II(12) Diptera I(13) Diptera II

Literatura

CSIRO (eds): The Insects of Australia. A textbook for students and research workers. Second edition. Volume 1 +2. Melbourne University Press, Carlton, 1137 pp.BUCHAR J., DUCHÁČ V., HŮRKA K. & LELLÁK J. 1995: Klíč k určování bezobratlých [Key to indentification of invertebrates]. Praha: Scientia, 285 pp.GRIMALDI D.A. & ENGEL M.S. 2005. Evolution of the insects. Cambridge University Press: xv + 755 pp.

Požadavky

Zápočet z praktika na základě aktivního přístupu v průběhu cvičení.Ústní zkouška, složená ze základní poznávačky a na ní navazující otázky.Materiály: viz. doporučená literatura, prezentace z přednášek na webu katedry zoologie.

Garant

RNDr. David Král, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Janšta, Ph.D.RNDr. David Král, Ph.D.RNDr. Jakub Prokop, Ph.D.Mgr. Jakub Straka, Ph.D.