Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální zoologie obratlovců (MB170P37)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170P37 - Speciální zoologie obratlovců, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

- Přehled základních plastických a meristických znaků používaných k určování mihulí a ryb. - Praktické určování středoevropských mihulí a ryb (lihový materiál). - Základní informace o rozšíření a ekologii mihulí a ryb na území střední Evropy, přehled introdukovaných druhů. - Přehled vnějších tělesných znaků používaných k určování obojživelníků, praktické určování středoevropských druhů. - Základní informace o rozšíření a ekologii obojživelníků na území střední Evropy. - Nejdůležitější plastické a meristické znaky používané k určování plazů, praktické určování středoevropských druhů. - Základní informace o rozšíření a ekologii plazů na území střední Evropy. - Geografické rozšíření, ekologie a identifikační znaky všech druhů středoevropských savců. - Introdukované druhy savců a změny ve složení savčí fauny střední Evropy za posledních 100 let. - Praktické určování středoevropských hmyzozřavců, hlodavců a letounů (vycpaniny).další informace na: http://vertebrata.natur.cuni.cz/for-students-in-czech-/materialy-k-prednaskam/                             http://www.zoology.cz/foto/displayimage.php?album=5&pos=-258 

Literatura

References: - Görner M., Hackethal, H., 1987: Säugetiere Europas. Leipzig: Neumann Verlag. - Maitland P. S., 1994: Freshwater fishes of Britain and Europe. London: Hamlyn. - Arnold E. N., Burton J. A., 1978: A field guide to the reptiles and amphibians of Britain and Europe. London: Collins. - Anděra M., Horáček I., 2005: Poznáváme naše savce. Praha: Sobotáles. - Hrabě S., Oliva O., Opatrný E., 1973: Klíč našich ryb, obojživelníků a plazů. Praha: Státní pedagogické nakl.- Kottelat, M. et Freyhof, J.,2007: Handbook of European Freshwater Fishes. Publications Kottelat. Cornol.

Požadavky

Zkouška je ústní. Je vyžadována znalost látky presentované na přednášce. Součástí zkoušky je poznávání mihulí, ryb, obojživelníků, plazů a savců obývajících území střední Evropy.

Garant

RNDr. Miroslav Švátora, CSc.