Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Srovnávací anatomie obratlovců (MB170P47)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170P47 - Srovnávací anatomie obratlovců, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Úvod; srovnání obratlovců s ostnokožci a kopinatcem, anatomie larválních stádií; bezčelistní (minoha a mihule); primitivní čelistnatci (žralok); moderní ryby (kapr, plotice); ocasatí obojživelníci (axolotl); žába (drápatka, ostatní dle momentálních možností); plazi (výběr dle momentálních možností); ptáci (kuře); savci (králík).

Literatura

Homberger, D.H. a Walker, W.F. 2003: Vertebrate Dissection. - Brooks Cole.DeIuliis, G. a Pulera, D. 2006. The dissection of vertebrates. A Laboratory Manual. Academic Press.

Požadavky

Zápočet bude udělen po absolvování pitevních praktik a odevzdání správně vypracovaných pitevních protokolů. V průběhu praktik budou kladeny studentům otázky. Z těchto dílčích výsledků bude rozhodnuto o splnění či nesplnění zápočtu.U zkoušky je nutno prokázat správné pochopení a nastudování problematiky probírané na přednáškách a pitevních praktikách. Zkouška probíhá ústní formou. Několik otázek může být doplněno praktickou poznávací zkouškou.

Garant

RNDr. Mgr. Tomáš Přikryl, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Mgr. Tomáš Přikryl, Ph.D.