Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy etologie (MB170P69)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170P69 - Základy etologie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Povinně volitelná přednáška studijního zaměření ekologie a etologie "Základy etologie" je specializovaná magisterská přednáška a navazuje na bakalářskou přednášku doc. Frynty Etologie a sociobiologie. Je vhodná pro zájemce o etologii ze širokého spektra dalších zaměření. Původně tuto přenášku přednášel prof. Zdeněk Veselovský a vznikla historicky jako jedna z prvních - proto nese tradiční název "Základy etologie". Přednáška je nově koncipovaná jako souhrn jednotlivých samostatných témat o etologii jednotlivých skupin zvířat nebo samostatných teoretických témat, z nichž některá přednášejí i externí pracovníci oddělení ekologie a etologie. Zkouška je udělena za absolvování přednášek a vypracování eseje (2-3 stránky) na jeden z odpřednášených okruhů. Seznam přednášených okruhů:1) Etologie hlodavců I., II2) Etologie a epigamní chování ptáků3) Etologie velkých kopytníků4) Etologie kytovců5) Etologie ryb6) Optická komunikace7) Tradice u zvířat8) Inteligence u zvířat9) Akustická komunikace

Literatura

Přednášky k jednotlivým specializovaným tématům nelze z principu nahradit samostatným studiem dále uvedených materiálů, které pouze rekapitulují získané poznatky a dále rozšiřují přehled studenta:Veselovský (2005): Etologie. Biologie chování zvířat., Academia, Praha.

Požadavky

Zkouška je udělena za absolvování přednášek a vypracování eseje (2-3 stránky) na jeden z odpřednášených okruhů. Esej bude po odevzdání oponována a po příslušném opravení textu bude udělena známka.

Garant

RNDr. Eva Landová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Eva Landová, Ph.D.