Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biodiverzita hmyzu (MB170P98)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170P98 - Biodiverzita hmyzu, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Vývoj diverzity hmyzu v minulosti Diverzita hmyzu v dnešní době Morfologická diverzita hmyzu a její důvody Speciace, pojetí druhu a biogeografické problémy u hmyzu Genetická diverzita hmyzu Koevoluce jako důvod pro vysokou diverzitu hmyzu Jak studovat diverzitu hmyzu: klasická taxonomie a její pro a proti Jak studovat diverzitu hmyzu: moderní metody a příklady jejich použití Ochrana diverzity v teorii a praxi Význam diverzity hmyzu pro lidi

Literatura

Grimaldi D. & Engel M. (2004) Evolution of the insects. Cambridge Press.Futuyma D. J. (2009) Evolution. Second Edition. Sinauer Associates Ltd.Lomolino M. V., Riddle B. R., Whittaker R. J. & Brown J. H. (2010)Biogeography. Fourth Edition. Sinauer Associated Ltd.Winston J. (1999) Describing species. Practical taxonomic procedurefor biologists. Columbia University Press.Odkazy na další literaturu k jednotlivým tématům nahttp://www.cercyon.eu/Biodiverzita.htm.

Požadavky

Kombinace písemné a ústní - test jako první, při jeho úspěšném zvládnutí student postoupí k ústní části. Ústní část formou diskuze v rozsahu přednášek.

Garant

Mgr. Martin Fikáček, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Martin Fikáček, Ph.D.Mgr. Petr Janšta, Ph.D.Mgr. Petr Šípek, Ph.D.