Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Terénní cvičení ze zoologie II (MB170T26)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB170T26 - Terénní cvičení ze zoologie II, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Demonstrována je terénní práce při studiu skupin obratlovců a bezobratlých živočichů. Metodika sběru/odběrů a primárního zpracování získaného materiálu. Výklad je zaměřen na taxonomickou, ekologickou, fytopatologickou a zoogeografickou problematiku demonstrovaných organizmů. Exkurze je týdenní Seznámení se základními přírodními a zoogeografickými poměry navštíveného území. Další výuka se přizpůsobuje aktuálním přírodním podmínkám a výskytu organizmů, vhodných k demonstraci jednotlivých metodik práce.

Literatura

BUCHAR J., DUCHÁČ V., HŮRKA K. & LELÁK J. 1995: Klíč k určování bezobratlých. Praha: Scientia. CARTER D. J. & HARGREAVES B. 1986: A field guide to caterpillars of butterflies and moths. Collins Sons, London. CHINERY M. 1986: Insects of Britain & Western Europe. 3rd edition. Harper Collins Publ., London. KERNEY M. P. & CAMERON R. A. D. 1979: Land snails of Britain & North-West Europe. 4th edition. Harper Collins Publ., Hong Kong. Klíč zvířeny ČSSR I. - V., ČERNÝ V., DANIEL M., DOSKOČIL J., HRABĚ S., KRATOCHVÍL J. eds., 1954-1975. Praha: Akademia. NOVÁK I. 1980: A field guide in colour to butterflies and moths. Artia, Praha. ROZKOŠNÝ R. (ed.) 1980: Klíč vodních larev hmyzu. Praha: Československá

Požadavky

Zápočet je udělen na základě: Účasti na celém terénním kurzu a aktivnímu přístupu studenta, tj. na sběru materiálu / pozorování živočichů v terénu, determinaci materiálu. Studenti ve skupině zpracují zadaný zoologicko-didaktický projekt a formou posteru představí své výsledky.

Garant

doc. RNDr. Jitka Vilímová, CSc.