Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika ve školní praxi (MB180C23)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB180C23 - Informatika ve školní praxi, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Náplň předmětu je možné rozdělit do dvou skupin: zdroje informací a prezentace získaných informací.Zdroje informací: Odborná (biologická) literatura: zdroje, vyhledáváníObrazový materiál: získávání, vyhledáváníVýukové materiály: zdroje, vyhledávání Prezentace získaných informací:Základy typografie, citacePráce s MS Word (včetně formátů odstavců, stylů, číslování, apod.- věci využitelné i ke studiu na PřF UK) Didaktické zásady při přípravě a práci s ICT (nejen)ve výuceTvorba prezentací v MS PowerPointPráce s interaktivní tabulí (vč. přípravy aktivity s využitím tabule)Cvičení je kombinovaného charakteru. K většině témat je v prostředí Moodle studijní opora a následně i úkol, který má student vypracovat. Prezenčně se uskuteční cvičení zaměřená na: "Didaktické zásady při přípravě a práci s ICT (nejen)ve výuce" a "Práce s interaktivní tabulí". Samozřejmě je možné osobně konzultovat i úkoly z jiných témat.

Literatura

BRATKOVÁ, Eva. (zprac.). Metody citování literatury a strukturování bibliografických záznamů podle mezinárodních norem ISO 690 a ISO 690-2 : metodický materiál pro autory vysokoškolských kvalifikačních prací [online]. Verze 2.0, aktualiz. a rozšíř. Praha : Odborná komise pro otázky elektronického zpřístupňování vysokoškolských kvalifikačních prací, Asociace knihoven vysokých škol ČR, 2008-12-22 [2008-12-30]. 60 s. (PDF). Dostupný z WWW: .PÍRKOVÁ, Kateřina. Microsoft Word 2007 : Rychle hotovo!. 1. Brno : Computer Press, 2007. 212 s. ISBN 978-80-251-1771-2.SVI PřF UK. Vzdálený přístup k online zdrojům : online kurz [online]. Praha: Středisko vědeckých informací, Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy, 200

Požadavky

zpracování zadaných úkolů, každý min. na 90% prezentace výukové aktivity s využitím interaktivní tabule

Garant

Mgr. Tomáš Pinkr