Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologie čtená podruhé (MB180C26)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB180C26 - Biologie čtená podruhé, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je srovnat a utřídit poznatky, které studenti získali během studia a navázat na ně dalšími aktuálními informacemi z různých biologických oborů, které mohou absolventi bezprostředně využít ve své učitelské praxi.

Literatura

Aktuální články ve vědeckých a naučných časopisech z oboru.

Požadavky

1. Docházka na přednášky - povolena jedna neúčast za semestr2. Kritická práce s textem: Zvolte si libovolný novinový nebo internetový článek, určený široké veřejnosti, popularizující nějaký nový vědecký poznatek z biologie (Nevybírejte si článek z webu PřF UK, jiných VŠ pracovišť, Vesmíru atp. - to by poněkud ztrácelo smysl. Doporučujeme např. vědecké/popularizační texty z novin a podobných plátků). K článku dohledejte původní odborný článek z impaktovaného časopisu (zpravidla je třeba jít přes několik médií). Stručně shrňte (max. na A4), k jakému významového posunu ve sdělení původního a odvozeného článu došlo (doporučujeme se zaměřit na hlavní, klíčové sdělení obou článků a dále např. na porovnání názvů článků atp.). Práci (tj. původní i odvozený článek v plném znění, případně další mezi-články + Vaše kritické zhodnocení na A4) odevzdejete elektronicky NEJPOZDĚJI TÝDEN PŘED vypsaným termínem zápočtu.nebo:1. Docházka na přednášky - povoleny dvě neúčasti za semestr2. Kritická práce s textem: Zvolte si libovolný novinový nebo internetový článek, určený široké veřejnosti, popularizující nějaký nový vědecký poznatek z biologie (Nevybírejte si článek z webu PřF UK, jiných VŠ pracovišť, Vesmíru atp. - to by poněkud ztrácelo smysl. Doporučujeme např. vědecké/popularizační texty z novin a podobných plátků). K článku dohledejte původní odborný článek z impaktovaného časopisu (zpravidla je třeba jít přes několik médií). Stručně shrňte (max. na A4), k jakému významového posunu ve sdělení původního a odvozeného článu došlo (doporučujeme se zaměřit na hlavní, klíčové sdělení obou článků a dále např. na porovnání názvů článků atp.). Práci (tj. původní i odvozený článek v plném znění, případně další mezi-články + Vaše kritické zhodnocení na A4) odevzdejete elektronicky NEJPOZDĚJI TÝDEN PŘED vypsaným termínem zápočtu.3. Popularizační článek: Zvolte si aktuální článek z impaktované časopisu s biologickou tematiku (max. rok 2013 - ne starší!). Na jeho základě sepište stručný popularizační článek, určený SŠ studentům, v němž výstižně, zajímavě, ale přitom pokud možno nezkresleně přiblížíte význam publikovaného objevu. Práci (tj. původní článek v plném znění + Váš text na A4) odevzdejete elektronicky NEJPOZDĚJI TÝDEN PŘED vypsaným termínem zápočtu. 

Garant

Mgr. Radka Dvořáková

Vyučující

Mgr. Radka Dvořákováprof. RNDr. Jaroslav Flegr, CSc.Mgr. Martin HoraMgr. Radim KubaMgr. Tomáš PinkrMgr. Marco Stella, Ph.D.doc. RNDr. Jan Votýpka, Ph.D.RNDr. Jitka Žurmanová, Ph.D.