Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Školní projekt (MB180P16)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MB180P16 - Školní projekt, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Projektová výuka - otevřené vyučování, charakteristika formy výuky, přednosti a úskalí, úloha učitele a žáka2. Projektové vyučování u nás a v zahraničí - zkušenosti s realizací této formy výuky ve školní praxi, příklady školních projektů z Rakouska, Německa, Maďarska, mezinárodní soutěže s využitím školních projektů 3. Pedagogické aspekty projektového vyučování - kooperace, vytváření týmů, specifika komunikace v týmu 4. Školní projekty - historie, současnost a perspektivy jejich zařazování do výuky, teoretická a praktická východiska tvorby projektů 5. Školní projekt jako prostředek environmentální výchovy - integrace vyučovacích předmětů vytipování okruhů učiva stanovených kurikulárními dokumenty vhodných k vytvoření školního projektu6. Modelové příklady školních projektů ve výuce přírodovědných předmětů (mezifakultní spolupráce, spolupráce s centry ekologické výchovy a s fakultními učiteli)7.Tvorba vlastních projektů posluchači, jejich prezentace a ověřování v rámci pedagogických praxích na školách, spolupráce s fakultními učiteli

Literatura

Kasíková, H. : Kooperativní učení a kooperativní škola. Portál: Praha 1997.Kašová, J. a kol. : Škola trochu jinak: Projektové vyučování v teorii i praxi. Kroměříž: Iuventa 1995.Pumpr,V., Beneš, P., Herink, J. : K projektovému vyučování v chemii a zeměpisu na ZŠ I. Texty pro pedagogický experiment. Praha: Výzkumný ústav pedagogický 2001.Pumpr,V., Beneš, P., Herink, J. : K projektovému vyučování v chemii a zeměpisu na ZŠ II. Texty pro pedagogický experiment. Praha: Výzkumný ústav pedagogický 2002.Švecová, M.. 2001. Teorie a praxe školních projektů ve výuce přírodopisu,biologie a ekologie. Praha: Karolinum 2001.Valenta, J. a kol. : Pohledy. Projektová metody ve škole a za školou. Artama- STD: Praha 1993.

Požadavky

návrh školního projektu a jeho rozpracování (písemná práce) prezentace a obhajoba připraveného projektu

Garant

doc. RNDr. PaedDr. Milada Švecová, CSc.