Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář vědecké fotografie (MBCPLUS004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MBCPLUS004 - Seminář vědecké fotografie, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Seminář má dvě základní linie. První je účast na seminářích a workshopech (v rámci činnosti Přírodovědného fotoklubu, MB 162S09) vedených zvanými českými odborníky v oboru vědecké fotografie, jejichž program bude sestaven se zahájením akademického roku. Druhou hlavní linií je aktivní a systematická týmová i individuální práce v rámci krátkodobých přírodovědných fotografických projektů s vizuálně zajímavými výstupy. Tyto projekty se budou zabývat moderními foto- a vizualizačními technikami, mezi které patří1. Rastrovací a transmisní elektronová mikroskopie 2. Makrofotografie suchozemských organismů v terénu3. Focení vodních organismů4. Fotografické techniky při světelné mikroskopii5. Rentgenová radiografie, počítačová tomografie (CT)6. Techniky časosběru7. Fotografování zvířat v zajetíVšechny výše uvedené techniky vyžadují následné zpracování zaznamenaného obrazu (postproces); pokročilé pp techniky (např. zpracování dat ze synchrotronové nanoholotomografie, skládání EDF, HDR apod.) budou samozřejmou součástí projektů.

Literatura

není a priori nutná, spíše doporučujemeRoman Pihan, Mistrovství práce s DSLR (nyní 5. vydání, ISBN: 978-80-87155-02-8.K dispozici účastníkům budou i výukové materiálů lektorů.

Garant

RNDr. Martin Černý, Ph.D.Mgr. Petr Jan Juračka