Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní metody analytické chemie (geol) (MC230C10)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC230C10 - Moderní metody analytické chemie (geol), Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Prováděny jsou následující úlohy: 1. Klasická DC polarografie 2. Automatická potenciometrická titrace (APT) 3. Spektrofotometrie - Stanovení disociační konstanty acidobazického indikátoru 4. Plamenová fotometrie - Stanovení sodíku metodou kalibrační závislosti (provádí se společně s AAS) 5. Optimalizace podmínek měření a práce s AAS (provádí se společně s plamenovou fotometrií) 6. Plynová chromatografie (GC) - Kvalitativní analýza 7. Stanovení azobarviv ve směsi metodou RP-HPLC se spektrofotometrickou detekcí 8. Konduktometrie a konduktometrická titrace 9. Kapilární zónová elektroforéza (CZE) Návody k úlohám jsou přístupné zde v SIS a v MOODLE.

Literatura

1. Návody ke stažení zde v SIS a v MOODLE 2. Beran, P., Opekar, F., Štulík, K.: Instrumentální analytické metody, SPN Praha 1997 3. J. Churáček a kol., Analytická separace látek, SNTL, Praha 1990 4. Zýka a kol., Analytická příručka I. a II. díl, SNTL-Alfa, Praha 1988 5. K. Eckschlager, I. Horsák, Z. Kodejš, Vyhodnocování analytických výsledků a metod, SNTL, Praha 1980 6. M. Meloun, J. Militký, Statistické zpracování experimentálních dat, PLUS, Praha 1994 Další materiály o GC ke stažení: http://www.natur.cuni.cz/chemie/analchem/cabala/ke-stazeni

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je absolutorium všech předepsaných úloh praktika a odevzdání všech řádně vypracovaných protokolů v termínu nejpozději do 14 dnů po ukončení turnusu praktika. Protokoly jsou klasifikovány podle kvality (výsledků, statistického vyhodnocení a zpracování) v rozsahu od 1 (výborně) do 4 (nevyhovující). Pro udělení zápočtu nesmí součet bodů v klasifikaci protokolů překročit kritickou hranici, která je určena na začátku každého turnusu praktika.

Garant

doc. RNDr. Petr Rychlovský, CSc.

Vyučující

RNDr. Hana Dejmková, Ph.D.doc. RNDr. Petr Rychlovský, CSc.RNDr. Jana Sobotníková, Ph.D.doc. RNDr. Vlastimil Vyskočil, Ph.D.