Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z klasických metod analýzy (MC230C14N)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC230C14N - Praktikum z klasických metod analýzy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Přezkoušení kalibrace odměrných nádob2. Stanovení železa ve formě oxidu železitého3. Nepřímé stanovení vápníku4. Příprava a standardizace odměrných roztoků kyseliny chlorovodíkové a hydroxidu sodného5. Stanovení směsi kyseliny sírové a kyseliny fosforečné6. Stanovení kyseliny borité7. Stanovení molární hmotnosti uhličitanu nerozpustného ve vodě8. Stanovení zinku titrací hexakyanoželeznatanem draselným9. Stanovení stříbra podle Volharda10. Stanovení zinku v zinkové masti11. Bromátometrické stanovení askorbové kyseliny12. Stanovení redukujících cukrů Schroolovou metodou13. Reduktometrické stanovení směsi manganistanu a dichromanu14. Rozbor mosazi15. Stanovení chemické spotřeby kyslíku 16. Stanovení molární hmotnosti aminu titrací v nevodém prostředí

Literatura

Návody dostupné na: http://www.natur.cuni.cz/~nesmerak/Kolthoff, I. M.; Stenger, V. A.: Volumetric Analysis. Volume I.-III. Theoretical Fundamentals. 2nd revised edition. New York, Interscience 1942-1957.Tomíček, O.: Kvantitativní analysa. 3. rozšíř. a přeprac. vyd. Praha, Státní zdravotnické nakladatelství 1954.Harris D.C.: Quantitative Chemical Analysis. 6th Ed. New York, Freeman 2006.

Požadavky

K úspěšnému ukončení praktika je třeba provést všechny předepsané úlohy a odevzdat příslušné protokoly. Jednotlivé protokoly jsou známkovány, známka z praktika je průměrem ze známek z protokolů.

Garant

RNDr. Karel Nesměrák, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Karel Nesměrák, Ph.D.