Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z přístrojové analýzy (MC230C15)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MC230C15 - Praktikum z přístrojové analýzy, Přírodovědecká fakulta, Univerzita Karlova v Praze (UK).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

Prováděny jsou následující úlohy: 1. Klasická DC polarografie 2. Automatická potenciometrická titrace (APT) 3. Spektrofotometrie - Stanovení disociační konstanty acidobazického indikátoru 4. Plamenová fotometrie - Stanovení sodíku metodou kalibrační závislosti (provádí se společně s AAS) 5. Optimalizace podmínek měření a práce s AAS (provádí se společně s plamenovou fotometrií) 6. Plynová chromatografie (GC) - Kvalitativní analýza 7. Stanovení azobarviv ve směsi metodou RP-HPLC se spektrofotometrickou detekcí 8. Konduktometrie a konduktometrická titrace 9. Kapilární zónová elektroforéza (CZE) Návody k úlohám jsou přístupné zde v SIS a v MOODLE.

Literatura

1. Návody ke stažení zde v SIS a v MOODLE 2. Beran, P., Opekar, F., Štulík, K.: Instrumentální analytické metody, SPN Praha 1997 3. J. Churáček a kol., Analytická separace látek, SNTL, Praha 1990 4. Zýka a kol., Analytická příručka I. a II. díl, SNTL-Alfa, Praha 1988 5. K. Eckschlager, I. Horsák, Z. Kodejš, Vyhodnocování analytických výsledků a metod, SNTL, Praha 1980 6. M. Meloun, J. Militký, Statistické zpracování experimentálních dat, PLUS, Praha 1994 .

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je absolutorium všech předepsaných úloh praktika a odevzdání všech řádně vypracovaných protokolů v termínu nejpozději do 14 dnů po ukončení turnusu praktika. Protokoly jsou klasifikovány podle kvality (výsledků, statistického vyhodnocení a zpracování) v rozsahu od 1 (výborně) do 4 (nevyhovující). Pro udělení zápočtu nesmí součet bodů v klasifikaci protokolů překročit kritickou hranici, která je určena na začátku každého turnusu praktika.

Garant

RNDr. Jana Sobotníková, Ph.D.